Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2022

Κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Νερού και με ευκαιρία αυτή τη γιορτή επισημαίνεται η σημαντικότητα αυτού του πολύτιμου αγαθού. Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ήδη από το 1992 ως μία ευκαιρία για ευαισθητοποίηση και ανάληψη δράσης για θέματα σχετιζόμενα με το νερό και στην ενημέρωση του κοινού για την ανάγκη διαφύλαξης του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου και κοινωνικού αγαθού.

Το νερό έχει τεράστια και πολυδιάστατη αξία για τα νοικοκυριά, τη διατροφή, την κουλτούρα, την εκπαίδευση, την οικονομική δραστηριότητα του ανθρώπου και για την ακεραιότητα του φυσικού περιβάλλοντος – αξία πέραν της τιμής του. Αν παραβλέψουμε αυτή την πολυδιάστατη αξία διατρέχουμε τον κίνδυνο της κακοδιαχείρισης αυτού του αναντικατάστατου φυσικού πόρου, ο οποίος δεν είναι ανεξάντλητος. Η συσχέτιση των τομέων υγείας και περιβάλλοντος αποκτά και διεθνώς εντονότατο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization, W.H.O.) το 24% της νοσηρότητας και το 23% όλων των θανάτων αποδίδεται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων και το νερό. Για το λόγο αυτό ο W.H.O. έχει δημιουργήσει αυτοτελή τομέα περιβαλλοντικής υγιεινής με σκοπό να επηρεάσει δημόσιες πολιτικές και να αποκαλύψει τις βασικές αιτίες των περιβαλλοντικών απειλών στην υγεία. Στις παρούσες συνθήκες, με την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, της βιώσιμης ανάπτυξης και της λελογισμένης χρήσης πόρων αλλά και της πανδημίας του ιού SARS-CoV-2, ο Τομέας Υγειονομικής Διαχείρισης Περιβάλλοντος αναμένεται να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο τα επόμενα χρόνια. Η πρόσβαση σε καθαρό νερό, ένα από τα ανθρώπινα δικαιώματα της διακήρυξης του Ο.Η.Ε. και προαπαιτούμενο για την προστασία από τη διάδοση μολυσματικών ασθενειών, την προαγωγή της υγείας του ανθρώπου και την αποφυγή πρόωρων θανάτων, αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας.

Το Εργαστήριο Αναλύσεων της ΔΙΑΛΥΝΑΣ Α.Ε. εφαρμόζει τις απαραίτητες διαπιστευμένες δοκιμές που αφορούν στον έλεγχο ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και την Ελληνική νομοθεσία, εξασφαλίζοντας την υψηλή ποιότητά των υπηρεσιών που παρέχει προς το Δημόσιο, Νοσοκομεία, Επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες.

Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω

Επικοινωνία: