Πιστοποίηση Health First για τα τουριστικά καταλύματα

Yποχρεωτική για τα τουριστικά καταλύματα η λήψη της πιστοποίησης Health First

Στα πλαίσια της πρόληψης της μετάδοσης και της διασποράς του SARS-CoV-2, έχει εκδοθεί η ΚΥΑ-1881-29.5.2020 η οποία τροποποιήθηκε από την Υ.Α. 16192/2020 ΦΕΚ 4687/Β` 23.10.2020. Εκεί ορίζονται τα πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων υποχρεούνται να λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις.

Ποιους αφορά η σχετική υποχρέωση;

Όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες και τα τουριστικά καταλύματα, πρέπει να φέρουν σήμα “Health First” σε εμφανές σημείο του χώρου υποδοχής μέσω του οποίου αποδεικνύεται η τήρηση των πρωτοκόλλων. Βάσει αυτών καθίσταται υποχρεωτική η σύνταξη σχεδίου δράσης για την παρουσίαση των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται από το κατάλυμα, καθώς και σχέδιο διαχείρισης ύποπτου κρούσματος.

Επίσης, βάσει πρωτοκόλλου γίνεται ορισμός συντονιστή, εκπαιδεύσεις προσωπικού, τήρηση HACCP, πρόγραμμα καθαρισμού-απολύμανσης κ.ά.

Το Εργαστήριο Αναλύσεων της ΔΙΑΛΥΝΑΣ Α.Ε. πολύτιμος συνεργάτης και επιστημονικός σύμβουλος για κάθε επιχείρηση

Στο πλαίσιο των αυξανόμενων απαιτήσεων λόγω της πανδημίας COVID-19, το Εργαστήριο Αναλύσεων της ΔΙΑΛΥΝΑΣ Α.Ε. παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για τις απαιτήσεις σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία, για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και την πιστοποίηση “Health First”. Συγκεκριμένα:

  • Υποστήριξη για τη σύνταξη ενός σχεδίου δράσης.
  • Ορισμός συντονιστή ομάδας διαχείρισης κρούσεων.
  • Εκπαίδευση προσωπικού σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πανδημία COVID-19 και έκδοση πιστοποιητικού παρακολούθησης.
  • Δημιουργία και συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη σύνταξη οδηγιών εργασίας για το προσωπικό αλλά και οδηγιών προς τους πελάτες.
    • Επιθεωρήσεις συστημάτων διαχείρισης ποιότητας (ISO 22000-HACCP, ISO 9001, ISO 14001 κτλ).
  • Ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναλύσεων στα πλαίσια πρόληψης της νόσου των Λεγεωνάριων (Legionella).
  • Ολοκληρωμένο πρόγραμμα μικροβιολογικών και χημικών αναλύσεων πόσιμου νερού, αρδευτικού νερού, νερού κολυμβητικών δεξαμενών και παράκτιων υδάτων.
  • Μελέτες εκτίμησης κινδύνου (risk assessment)

Απευθυνθείτε στην διεύθυνση του Εργαστηρίου για περισσότερες πληροφορίες.

Σχετικά αρχεία:

Πιστοποίηση Health First για τα τουριστικά καταλύματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω

Επικοινωνία: